Hofte

Hofte-utfordringer? Hofteoperasjon og andre behandlingsmuligheter

Smerter i hofte? Har du forsøkt med fysioterapi og ikke blir smertefri av denne behandlingen, kan en utredning hos Skagerakklinikken gi deg svar på behov for hofteoperasjon, hofteprotese eller enklere tiltak for å få bukt med hoftesmertene.

Stivhet, redusert bevegelighet og svikttendens kan være tegn på at brusken i hoften er slitt. Da vil hoften miste sin naturlige bevegelighet. Typisk vil man oppleve smerte i lysken som kan stråler ned mot kneet. Vi gir deg full utredning om behandlingsalternativer.

Slitasje i hofteleddet er en svært hyppig tilstand, som gir karakteristiske symptomer med lyskesmerter, som kan stråle ned på forsiden av lårene ned til kne. Det er ofte smertefullt å ligge på den siden hvor slitasjen er mest uttalt, og stivhet i leddet er hyppig forekommende.

Tilstanden kan oftest primært behandles med smertestillende medikamenter, i kombinasjon med trening og øvelser under veiledning av fysioterapeut.

Ved langt kommen slitasje vurderes pasienten for hofteoperasjon og hofteprotese.

Ved totalprotese i hofteledd fjerner man det utslitte leddet med hoftekule og brusk, og setter inn en leddprotese av metall og polyetylen.

Jeg har vært borti mange leger, men det er ingen som har så god kompetanse og har en slik oppfølging i behandlingsforløpet som Yngve. Han har så god kompetanse og er så motiverende. Han forstod meg og skjønte hvor vondt jeg hadde det.
Oddvar Sneltvedt, 81 år